Poruka iz MKD: Kosovo i Unesko - u vidu nam je većina u EU

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka iz MKD: Kosovo i Unesko - u vidu nam je većina u EU

Skoplje -- Vlada Makedonije saopštila je da će u odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU,javila je Televizija Telma.

Pojedini mediji javili su da je osoblje ambasade Srbije povučeno zbog eventualnog budućeg glasanja Makedonije o članstvu Kosova u Unesku.

Vlada Makedonije navela je da uvek sledi interese države bazirane na pricipima dobrosusedstva i unapređenja regionale saradnje, neutralnosti i nemešanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sporove među državama.

"Makedonija razvija prijateljske odnose sa svim susednm zemljama. Kada postoje otvorena osetljiva pitanja između dva naša suseda, Vlada Makedonije će uvek slediti interese države baziran na principima dobrosusedstva i unapređenja regionalne saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove među tim državama. U odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko, Vlada Makedonije će imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU", navela je vlada.

Makedonija još čeka zvanično objašnjene Beograda za povlačenje osoblja Ambasade Srbije u Skoplju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da su diplomate povuče zbog dobijenih dokaza o "veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Sledićemo EU u glasanju o ulasku Kosova u UNESKO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2017

Makedonija će, kada je reč o glasanju za članstvo Kosova u Unesku, imati u vidu pozicije većine zemalja članica EU

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

ZAEV OPET ZABIJA NOŽ U LEĐA SRBIJI: O članstvu Kosova u Unesko glasaćemo kao većina članica EU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2017

Nož u leđa od suseda..Makedonska vlada saopštila je danas da će prilikom odlučivanja o članstvu Kosova u UNESCO uzeti u obzir stavove većine zemalja Evropske unije, iako je premijer Zoran Zaev pre samo tri i po meseca izjavio da će Skoplje prilikom glasanja biti neutralno...Vlada Zaeva danas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.