Više poginulih i povređenih na protestima u Mjanmaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 10:33

Više poginulih i povređenih na protestima u Mjanmaru

Najmanje devet demonstranta je poginulo a nekoliko je ranjeno kada je policija otvorila vatru na njih pokušala da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru.

Tokom sukoba u Jangonu poginuo je jedan demonstrant, isto kao i u Mjingjinu, dok je nekoliko ranjeno, preneli su očevici i mediji.

U Mandaleju, drugom po veličini gradu u Mjanmaru poginule su još dve osobe, prenosi Rojters.

Lokalni list Moniva Gazeta objavio je da je u gradu Moniva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poginulo pet osoba kada je policija otvorila vatru.

Najmanje 24 osobe poginule su sukobima posle vojnog udara 1. februara. Uhapšeno je oko 300 demonstranata. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju kako s mladići s rukama na potiljku penju u vojne kamione.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Mjanmaru policija silom rasteruje demonstrante

Izvor: B92, 03.Mar.2021

Snage bezbednosti u Mjanmaru nastavljaju da primenjuju silu protiv demonstranata, otvorile su vatru na nekoliko mesta kako bi razbile proteste, prenosi Rojters...Agencija navodi prema „Myanmar Now“ da su pripadanici vojske i policije ispaljivali gumene metke i suzavac na demonstrante u Jangonu i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.