Više od 100 mrtvih u napadu talibana na vojnu školu

Izvor: Politika, 16.Dec.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 mrtvih u napadu talibana na vojnu školu

PEŠAVAR – Više od 100 osoba, od kojih najmanje 82 đaka, poginulo je u napadu talibana na vojnu školu u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, novi su podaci vlasti.

„U napadu koji je počeo pre pet sati, ima najmanje 108 mrtvih”, izjavili su agenciji Frans pres zvaničnici provincije čiji je Pešavar glavni grad.

Sukobi su nastavljeni u školi gde se na početku napada nalazilo gotovo 500 učenika, uzrasta od 10 do 20 godina, a zvaničnici se pribojavaju da će broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mrtvih biti mnogo veći.

Trojica od šest napadača ubijena su, jedan od napadača je aktivirao bombu koju je nosio, izjavio je Pervez Hatak, šef lokalne vlasti.

Odgovornost za napad je preuzeo Pokret talibana Pakistana, glavna pobunjenička grupa islamista u Pakistanu koja je bliska Al-Kaidi. Reč je o osveti zbog ubijanja talibana.

„Poslali smo šest ljudi u taj napad, među njima su snajperisti i samoubice”, rekao je agenciji Frans pres predstavnik talibana.

Prema više izvora, talibani su preobučeni u vojnike upali jutros u školu i počeli nasumice da pucaju.

Odmah po upadu talibana, došle su dodatne vojne snage koje su uzvratile na njihov napad.

Prema ranijim izjavama zvaničnika, u napadu je ranjeno više od 80 osoba, uglavnom đaka.

Beta

objavljeno: 16.12.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.