Više desetina poginulih u izraelskom vazdušnom napadu na Pojas Gaze

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2021, 08:49

Više desetina poginulih u izraelskom vazdušnom napadu na Pojas Gaze

  Najmanje dvadeset ljudi je poginulo, a 65 povređeno kao rezultat izraelskih vazdušnih napada na Pojas Gaze, rekao je za RIA Novosti portparol palestinskog Ministarstva zdravlja Ašraf al Kidra. Pojasnio je da je među ubijenima devetoro dece i jedna žena. Ranije je u enklavi zabeleženo devet smrtnih slučajeva. foto: Vatra i dim u Gazi posle vazdušnog napada Izraela (Foto: Tanjug/AP Photo/Hatem Moussa) Zauzvrat, Izraelske odbrambene snage su saopštile da ove podatke treba potvrditi. Izraelska vojska je naglasila da je pokrenula "talas napada" u Pojasu Gaze kao odgovor na granatiranje. Prema najnovijim podacima, iz enklave je na Izrael ispaljeno oko 150 projektila, „od kojih je na desetine presreo sistem PVO `Gvozdena kupola`“. Sirene za vazdušnu uzbunu se čuju u Jerusalimu i Beit Šemešu, kao i na jugu Izraela u Aškelonu, Sderotu i u oblastima susednim Pojasu Gaze. Multiple interceptions over Ashkelon, #Israel. pic.twitter.com/tnr6LSbZoT
— Global: MilitaryInfo (@Global_Mil_Info) May 10, 2021 Odgovornost za raketne udare na Izrael preuzela je Hamasovo vojno krilo, brigada Al Kasam. Saopšteno je da je to odgovor na „agresiju na sveti grad“ u Jerusalimu i na „progon našeg naroda u šeiku Jari i džamiji Al Aksa“. Pored toga, sukobi u Istočnom Jerusalimu traju nekoliko dana. Prema podacima Crvenog polumeseca, u sukobima Palestinaca i izraelske policije u nedelju uveče povređeno je 80 ljudi, a poslednjih dana oko 300.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.