Vikimedija Srbije obeležava 11 godina rada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikimedija Srbije obeležava 11 godina rada

Vikimedija Srbije danas obeležava 11 godina od osnivanja ogranka ove neprofitne organizacije u Srbiji. Proslava će se održati u prostorijama Vikimedije Srbije.

Vikimedija Srbije je neproftina organizacija, osnovana sa ciljem promocije i podržavanja stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

Udruženje je nastalo 3. decembra 2005. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod imenom Vikimedija Srbije i Crne Gore i tada je to bio peti ogranak Zadužbine Vikimedija u svetu po redosledu osnivanja. Sada postoji više od 40 ogranaka i 70 korisničkih grupa .

Danas Vikimedija Srbije broji oko 40 redovnih članova i skoro 200 pridruženih koji učestvuju u brojnim lokalnim projektima i aktivnostima organizacije.

Vođeni idejom da Vikipediju predstave akademskoj publici kao novu platformu za obrazovanje, članovi Vikimedije i urednici Vikipedije postigli su za ovih 11 godina velike rezultate, među kojima je i uvođenje Vikipedije u kurikulum za drugi razred srednje škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.