Vidite li Sidnej? VIDEO

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidite li Sidnej? VIDEO

Sidnej -- Gust dim od okolnih poljskih požara ponovo prekrio Sidnej. Lekari upozoravaju stanovnike najvećeg australijskog grada čije je zdravlje slabo, da ne izlaze.

Obrisi Sidneja su od jutros jedva vidljivi od dima, a kvalitet vazduha je u nekim delovima tog grada opao na nivo opasnog.

Većina primorskih područja Novog Južnog Velsa je pod vrlo velikom opasnošću od požara, a 48 ih već gori širom te savezne australijske države.

Požari su uništili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 577 kuća u Novom Južnom Velsu tokom sezone požara koja tek dostiže vrhunac jer na južnoj hemisferi sada počinje leto, ali je ove godine počela rano jer je zima u Australiji bila topla i suva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.