Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gust dim ponovo prekrio Sidnej

Gust dim od okolnih poljskih požara danas je ponovo prekrio Sidnej i okolinu, a lekari upozoravaju stanovnike najvećeg australijskog grada čije je zdravlje slabo, da ne izlaze napolje.

Obrisi Sidneja su od jutros jedva vidljivi od dima, a kvalitet vazduha je u nekim delovima tog grada opao na nivo opasnog.

Većina primorskih područja Novog Južnog Velsa je pod vrlo velikom opasnošću od požara, a 48 ih već gori širom te savezne australijske države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Požari su uništili 577 kuća u Novom Južnom Velsu tokom sezone požara koja tek dostiže vrhunac jer na južnoj hemisferi sada počinje leto, ali je ove godine počela rano jer je zima u Australiji bila topla i suva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vidite li Sidnej? VIDEO

Izvor: B92, 19.Nov.2019

Sidnej -- Gust dim od okolnih poljskih požara ponovo prekrio Sidnej. Lekari upozoravaju stanovnike najvećeg australijskog grada čije je zdravlje slabo, da ne izlaze...Obrisi Sidneja su od jutros jedva vidljivi od dima, a kvalitet vazduha je u nekim delovima tog grada opao na nivo opasnog...Većina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.