Venecuelanski zvaničnici: Ima dokaza za zaveru protiv Madura u Kolumbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuelanski zvaničnici: Ima dokaza za zaveru protiv Madura u Kolumbiji

Venecuelanski zvaničnici su saopštili danas da imaju dokaze o postojanju paramilitarističkih kampova za trening u susednoj Kolumbiji gde se obučavaju grupe za oružane napade sa namerom da potkopaju vlast predsednika Nikolasa Madura.

Horhe Rodrigez, ministar za komunikacije, danas je na državnoj televiziji optužio predsednika Kolumbije Ivana Dukea da ne čini ništa da to spreči. Ove optužbe dolaze posle narastanja tenzija između ove dve susedne južnomaeričke zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Grupe levičarskih gerilaca saopštile su, pre nekoliko dana, da će ponovo uzeti oružje i započeti borbu jer se ne sprovodi mirovni sporazum a kolumbijski predsednik Duke optužio je venecuelansku socijalističku vladu da pruža utočište kolumbijskim gerilcima. Madurov portparol Rodrigez pokazao je satelitske snimke i koordinate onoga što je opisao kao tri paramilitarna kampa za obuku sa kolumbijske strane zajedničke granice.

On je dodao da su vlasti sprečile terorističku akciju podmetanja eksploziva u dve specijalne policijske jedinice i u palati pravde u Karakasu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.