Izvor: Danas, 24.Sep.2021, 17:59

Venecijanska komisija: Potrebna poboljšanja zakona o referendumu u Srbiji

Venecijanska komisija izdala je danas hitno mišljenje o Nacrtu zakona o referendumu i Narodnoj incijativi koji su predložile vlasti u Srbiji u kome se ističe da je „za žaljenje“ to što je revizija ovog zakona počela tek nakon što je referendum o Ustavu najavljen, iako pozdravljaju nastojanje vlasti u Srbiji da usklade zakonodavstvo sa međunarodnim standardima.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Venecijanska komisija: Nacrt zakona o referendumu u Srbiji pozitivna inicijativa, ali potrebno je poboljšanje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Sep.2021

Nastojanja srpskih vlasti da usklade zakonodavstvo sa međunarodnim standardima treba pozdraviti, ali je za žaljenje što je revizija zakona o referendumu počela tek u momentu kada predstoji ustavni referendum, navela je u hitnom mišljenju Venecijanska komisija Saveta Evrope o Nacrtu zakona o referendumu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.