Velika Britanija smatra da su mogući novi napadi u Tunisu

Izvor: Blic, 28.Jun.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija smatra da su mogući novi napadi u Tunisu

Velika Britanija saopštila je da bi militanti mogli da izvrše dodatne napade na turističke centre u Tunisu, nakon što je jedan napadač ubio 39 ljudi u Susu.

To je bio najveći teroristički napad u novijoj istoriji Tunisa. Među žrtavama je bilo 15 britanskih državljana.

Nove napade mogli bi da izvrše "pojedinici koji su nepoznati vlastima i čije su akcije inspirisane djelovanjem terorističkih grupa na društvenim mrežama", saopštio je britanski Forin ofis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Britanski ministar odbrane Majkl Felon i ministar spoljnih poslova Filip Hemond su u odvojenim tekstovima u današnjim dnevnim listovima napisali da je napad u Tunisu pojačao odlučnost Londona da se suprotstavi islamističkom ekstremizmu.

Još nema podataka o nekoliko britanskih državljana koji borave na odmoru u Tunisu, pa je moguće da će broj britanskih žrtava porasti.

Mnogi Britanci danas će prekinuti odmore u Tunisu i vratiti se kući.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.