Velika Britanija se sprema zabraniti Huawei za izgradnju 5G mreže

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2020, 16:44

Velika Britanija se sprema zabraniti Huawei za izgradnju 5G mreže

Premijer Velike Britanije trebao bi zabraniti korištenje opreme kineske kompanije Huawei za gradnju britanske 5G mreže, piše Reuters. Ova odluka mogla bi naljutiti Peking, ali obradovati Sjedinjene Države koje potiču Britaniju da obrnu svoju odluku iz januara kojom su Hauweiju dali ograničenu ulogu u izgradnji 5G.  Britansko vijeće za nacionalnu sigurnost (NCS) kojim predsjedava Johnson sastat će se u utorak kako bi raspravljali o kineskom tehnološkom gigantu.  Ranije je britanski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UDRAC ZA PEKING Velika Britanija ZABRANILA uporebu "Huaveijeve" opreme u svojoj 5G mreži

Izvor: Blic, 14.Jul.2020, 13:57

Velika Britanija će u potpunosti ukloniti "Huaveijevu" opremu iz svoje 5G mreže do 2027. godine, objavila je u utorak vlada Borisa Džonsona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.