Većina škola ponovo radi u Njujorku

Izvor: Press, 05.Nov.2012, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina škola ponovo radi u Njujorku

Većina škola u Njujorku danas je ponovo počela da radi, nedelju dana nakon prolaska oluje Sendi

Oko 80 odsto linija njujorškog metroa takođe funkcioniše, saopštila je danas gradska uprava za saobraćaj (MTA) koja, međutim, ukazuje da je rad nekih linija još ograničen.

Menhetn od vikenda ponovo ima struju, ali ne i svi delovi Njujorka.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg preporučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je u nedelju roditeljima da decu dobro obuku za školu, ukazujući da neke školske ustanove možda neće imati grejanje.

Međutim, 57 škola danas nije otvorilo vrata đacima zbog velike štete od oluje, ali se očekuje da će od srede ponovo biti nastave.

Gradonačelnik Blumberg je, kao što je i najavio, danas došao na posao metroom. Ali hiljadama Njujorčana trebalo je više sati da dođu na posao zbog problema u javnom prevozu, a nedostatak benzina samo otežava stvari.

"Čekao sam osam sati na pumpi na uglu 44. ulice i 10. avenije da bi na kraju kupio benzina za 30 dolara, jer je ograničena prodaja", ispričao je agenciji Frans pres taksista Šerif Robi.

On kaže da mnoge njegove kolege ne mogu da rade jer ne mogu da nađu benzin.

Šerif je takođe kazao da je oko sat vremena tražio po gradu mleko za svoje dvoje dece. "Obišao sam više supermarketa. A to me više zabrinjava nego benzin", dodaje on.

Više od 100 ljudi poginulo je u naletu oluje Sendi koja je pre nedelju dana pogodila severoistočni deo SAD.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Većina škola ponovo radi u Njujorku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2012

Većina škola u Njujorku danas je ponovo počela da radi, nedelju dana nakon prolaska oluje Sendi. Oko 80 odsto linija njujorškog metroa takođe funkcioniše, saopštila je danas gradska uprava za saobraćaj (MTA) koja, međutim, ukazuje da je rad nekih linija još ograničen. Menhetn od vikenda...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.