Večeras glasanje o poverenju hrvatske vlade

Izvor: Blic, 10.Nov.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras glasanje o poverenju hrvatske vlade

Rasprava u Hrvatskom saboru o zahtevu dela opozicije predvođene najuticajnijim SDP-om, započeta jutros, traje u poslaničkim klubovima, a glasanje se očekuje oko 22 sata.

Opozicija je pokrenula inicijativu za opoziv vlade zbog situacije sa Agrokorom koja više meseci potresa Hrvatsku.

Inače, burnu raspravu u Saboru dodatno je uzburkala izjava redsednice Kolinde Gabar Kitarović koja je u dva dana žestoko kritikovala Plenkovićevu vladu, poručvši da je Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << praktično u vanrednom stanju i da građani ne žele da životare, već da žive.

Očekuje se da će Sabor da izglasa poverenje vladi koju, prema podacima koje je ranije danas izneo portal 24sata, ne podržava 77 odsto hrvatskih građana.

Ovo treći prolazni test Plenkovićeve vlade, a on je uveren da će vlada ostati ida će i ovo izglasavanje poverenja biti neuspešno kao prethodna dva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasprava u Saboru o poverenju vladi

Izvor: RTS, 10.Nov.2017

U Hrvatskom saboru od jutros traje rasprava o poverenju Vladi. Deo opozicije, predvođen SDP-om, traži opoziv hrvatske vlade zbog situacije sa "Agrokorom". Glasanje o poverenju vladi Andreja Plenkovića očekuje se posle 22 sata, a procene su da će imati dovoljno glasova da kabinet opstane....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.