Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2021, 20:52

Vatikan protiv italijanskog zakona o homofobiji: Ograničava verske slobode

Vatikan je izrazio protest Italiji zbog zakona o homofobiji koji se trenutno nalazi u skupštinskoj proceduri, navodeći da će on ograničiti verske slobode, a Sveta stolica je i zabrinuta da bi katolici mogli da budu procesuirani zbog izražavanja svog mišljenja o pitanjima koja se tiču LGBT tematike.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vatikan protiv zakona o homofobiji u Italiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jun.2021

Vatikan se protivi zakonu o homofobiji koji se trenutno nalazi u parlamentarnoj proceduri u Italiji. “Zanov” zakon kažnjavao bi diskriminaciju i poticanje na nasilje prema LGBT zajednici, kao i prema ženama i osobama s invaliditetom. Prema trenutnoj rimokatoličkoj doktrini, homoseksualne veze...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.