VIDEO/FOTO: Masovne demonstracije širom BiH!

Izvor: JavneVesti.com, 06.Feb.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO/FOTO: Masovne demonstracije širom BiH!

Nekoliko hiljada građana Tuzle se okupilo ispred zgrade Vlade Tuzlanskog Kantona. Demonstranti su ponovo izrazili nezadovoljstvo stanjem u društvu. Mirni protesti uskoro se prerasli u sukobe demonstranata i policije.

Pripadnici MUP-a Tuzlansko kantona su upotrijebili suzavac, nakon čega su izbili sukobi. Uništen je prvi sprat zgrade Vlade Tuzlanskog kantona. Policija je demonstrante "razbila" u više grupa.

Pripadnici policije snimaju današnje demonstracije u Sarajevu. Građani su poručili da ovaj skup treba shvatiti ozbiljno i da demonstracije treba izvesti do kraja.

"Mi smo kolektivno nezadovoljni i nesretni u ovoj državi. Treba se stati jednom u kraj kriminalu, korupciji i ugnjetavanju građana", kazala je građanka Latifa Tajić, te dodala da će ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo ostati do kraja.

Blizu 150  građana Zenice danas je više od dva sata protestovalo ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi pružili podršku Tuzlacima koji već drugi dan protestuju zbog obespravljenih radnika. Zeničani su na kraju protesta poručili da će i sutra izaći na ulice.

Nekoliko stotina građana danas je izašlo na proteste i u Bosanskoj krajini, odnosno Bihaću, gdje je oko 14.30 došlo i do manjeg incidenta. Međutim, demonstranti su se sada već razišli.

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u Tuzli tukla demonstrante, očevici tvrde da nisu dozvolili ljekarima da pomognu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2014

TUZLA - Protesti koji su eskalirali danas u Tuzli rezultirali su i većim brojem povrijeđenih osoba, a među njima su starije osobe i djeca. Mirni protesti su prerasli u nasilje i sukobe između policije i građana, a policija je, prema komentarima mnogih pretjerano upotrebljavala silu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rezime demonstracija održanih u četvrtak u Tuzli

Izvor: SandzakPress.net, 07.Feb.2014, 12:57

BiH - Nekoliko hiljada građana Tuzle nastavili su danas proteste kojima izražavaju nezadovoljstvo stanjem u društvu. Protesti koji su trajali cijeli dan prerasili su u sukobe demonstranata i policije. U večernjim satima policija je suzavcem rastjerala demonstrante, a jedna grupa huligana krenula...

Nastavak na SandzakPress.net...

Haos-u-BiH-Gore-zgrade-Vlada

Izvor: medio.rs, 07.Feb.2014

Širom BiH u toku žestoki sukobi demonstranata i policije. Gore zgrade vlada kantona Sarajevo, Tuzla i Zenica. Demonstranti ruše sve pred sobom, pišu mediji.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.