Završen protest u Tuzli, demonstranti rasterani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2014, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest u Tuzli, demonstranti rasterani

Posle sukoba policije i demonstranata na protestima u Tuzli, situacija je večeras mirna, a demonstracije završene, prenose mediji u BiH. Pripadnici policije još se nalaze oko zgrade vlade Tuzlanskog kantona, a saobraćaj se polako normalizuje, navodi Fena. Nešto ranije, na protestu je došlo do sukoba, kada je policija suzavcem rasterivala demonstrante okupljene ispred zgrade vlade Tuzlanskog kantona. Prvi sprat zgrade je uništen, a demonstranti su pljačkali radnje na području Slatine, pri čemu je opljačkana i robna kuća "Omega". U službu Hitne pomoći u Tuzli primljena su 102 teško povređena policajca i 28 građana s lakšim povredama od suzavca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen protest u Tuzli

Izvor: Akter, 06.Feb.2014

Posle sukoba policije i demonstranata na protestima u Tuzli, situacija je večeras mirna, a demonstracije završene, prenose mediji u BiH

Nastavak na Akter...

Rasterani demonstranti u Tuzli

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2014, 02:24

Policijske snage su uz upotrebu suzavca rasterale demonstrante ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona i na taj način okončale proteste u Tuzli, preneli su mediji u BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.