(VIDEO) DŽON KERI: Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji

Izvor: Kurir, 17.Mar.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) DŽON KERI: Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji

SAD promenile su stav o masovnom ubijanju hrišćana, Jazida i šiita od strane terorista Islamske države, a novo stajalište saopštio je šef američke diplomatije.

Secretary @JohnKerry: Daesh is genocidal, responsible for crimes against humanity, ethnic cleansing https://t.co/RzXILVgCyw

Sjedinjene Američke Džave utvrdile su da Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saopštio je Džon Keri.

"Smatram da je Daeš odgovorna za genocid nad grupama koje žive u oblastima pod njihovom kontrolom, uključujući Jazide, hrišćane i muslimane šiite", kazao je Keri prvi put uprotrebivši za teroriste naziv Daeš (arapski akronim).

(Raša tudej)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Džon Keri: Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016

VAŠINGTON - SAD promijenile su stav o masovnom ubijanju hrišćana, Jazida i šiita od strane terorista Islamske države, a novo stajalište saopštio je šef američke diplomatije...Sjedinjene Američke Džave utvrdile su da Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.