Izvor: RuskaRec.ru, 23.Avg.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VCIOM: 90% ruskih građana ponosno na svoju armiju

Za poslednje tri godine procenat ruskih građana koji se ponose Oružanim snagama zemlje je porastao sa 63% na 90%, saopštio je rukovodilac Sveruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja (VCIOM) Valerij Fjodorov za vreme okruglog stola „Vojska i vojna industrija – osnova intelektualno-tehnološkog liderstva Rusije”, koji je održan u okviru foruma „Armija-2017”.
Prema rečima rukovodioca VCIOM-a, 36% ispitanika smatra da je ruska armija najbolja na svetu. 47% smatra da je ruska >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << vojska jedna od najboljih na svetu. Pritom 10% ocenjuje da ruske Oružane snage „unekoliko zaostaju” od najboljih armija na svetu, a 2% smatra da je borbena sposobnost ruske vojske „veoma niska”, prenosi TASS.  
14% ispitanika smatra da je najvažniji događaj u skorijem životu zemlje prisajedinjenje Krima, 12% ističe značaj Olimpujade u Sočiju, a 10% poseban značaj pridaje razvoju Oružanih snaga, saopštio je predsednik Sveruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.