Užas u Meksiku, žrtve rata kartela na ulicama Uruapana

Izvor: RTS, 09.Avg.2019, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas u Meksiku, žrtve rata kartela na ulicama Uruapana

Narko kartel ”Halisko nju dženerejšn” obesio je tela 19 osoba na nekoliko mesta u meksičkom gradu Uruapan, javljaju meksički mediji. Policija poslala pojačanja u taj grad. U ratu narko bandi u Meksiku je od 2013. godine ubijeno 120.000 ljudi, dok se još 27.000 vode kao nestali.
Zastrašujući prizor dočekao je stanovnike Uruapana, koji su duž gradskog bulevara i na nadvožnjaku zatekli tela 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žena i muškaraca koje su mučili, a zatim i ubili pripadnici "Halisko nju dženerejšn" mafijaškog klana, piše Mekiko dejli njuz.

Državni tužilac Adrian Lopez Solis je rekao da su tela sedmorice muškaraca i dve žene pronađena obešena duž glavnog gradskog bulevara, kao i da su leševi šestorice muškaraca i žene pronađeni kako vide sa lokalnog nadvožnjaka.
U poruci, koja je visila sa nadvožnjaka, kartel Halisko je preuzeo odgovornost za ubistva uz pretnje da će poubijati sve pripadnike rivalskog klana Vijagras.
"Želimo da bude jasno da će svi koji pomažu La Čatari, Ronalu, Ratonu, Motu, Mono Verdeu, Manijaku ili Filosu ovako završiti. Dobri ljudi, nastavite vaše dnevne obaveze. Budite patriote i ubijajte pripadnike Vijagrasa", navodi se u poruci.
Lokalne vlasti najavile su da će pojačati policijske snage u Uruapanu, kao i da će zatražiti pomoć federalne vlade kako bi na neki način poboljšali bezbednosnu situaciju u jednom od najopasnijih gradova u Meksiku.
U ratu rivalskih bandi, u Meksiku je od 2013. godine stradalo 120.000 ljudi, dok se još 27.000 vode kao nestali.
Meksički karteli su glavni snabdevači SAD kokainom, heroinom i marihuanom. Računa se da 80 odsto kokaina na američkim ulicama potiče iz Meksika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.