Uskoro kreće obnova državnog puta između Kikinde i sela Nakovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 19:49

Uskoro kreće obnova državnog puta između Kikinde i sela Nakovo

Projekat "Povezanost Banata" ulazi u svoju završnicu. Nakon 20. maja, počinju radovi na rehabilitaciji državnog puta između Kikinde i sela Nakovo, a duž biciklističke staze, koja spaja ta dva mesta, postavljen je 281 stub solarne rasvete. U prethodnom periodu, putem programa prekogranične saradnje Srbija - Rumunija, grad Kikinda realizovao je šest projekata, čija je ukupna vrednost više od 2,3 miliona evra.

Drugi deo projekta "Povezanost Banata" polako se privodi kraju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sada je fokus na rekonstrukciji saobraćajnice koja povezuje Kikindu i obližnje selo Nakovo, gde se i nalazi granični prelaz.

"Predmet radova po ovom projektu je rehabilitacija državnog puta prvog B reda, broj 15. Trasa je dužine 1.800 metara i planirano je da početak radova krene nakon 20. maja. Rok za završetak radova je 4 meseca, tako da očekujemo da do kraja jula budu završeni radovi", kaže Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu.

Vrednost sredstava koja se ulažu u Kikindu po projektu "Povezanost Banata 1 i 2" je oko 1,7 miliona evra. Osnovni cilj drugog dela projekta je povećanje bezbednosti na saobraćajnici koja Kikindu spaja sa graničnim prelazom.

"Postavljen je 281 stub solarne rasvete, od dela gde se napušta naseljeno mesto Kikinda do sela Nakovo. Svi stubovi su isključivo solarni, tako da je čitav projekat imao ideju da se koriste inovativne tehnologije", kaže Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Pored rehabilitacije puta, planirani su i rekonstrukcija i uređenje dva autobuska stajališta na izlasku iz grada ka Nakovu. Postavljen je i video-nadzor, koji je povezan sa Policijskom upravom u Kikindi, što je takođe povećalo bezbednost na toj saobraćajnici. Projekat se završava 31. jula ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.