Uragan Majkl opustošio Floridu, najmanje 17 mrtvih

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Majkl opustošio Floridu, najmanje 17 mrtvih

Uragan Majkl koji je iza sebe ostavio prizore pustošenja na Floridi, uzrokovao je smrt najmanje 17 osoba, a vlasti strahuju da će taj broj porasti i da će operacije spasavanje dugo trajati.

Uragan je u petak uveče prešao u kategoriju oluje, ali dok se udaljavao od američke obale u noći na subotu, broj njegovih žrtava je nastavio da raste.

Majkl se u sredu obrušio na obalu Floride vetrom jačine 250 kilometara na sat.

Maleno letovalište Meksiko Bič >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "opustošeno je", izjavio je guverner Floride Rik Skot opisujuću "ratnu zonu".

"Kao da je bomba eksplodirala", dodao je on. "Trudimo se da održimo ljude u životu, opskrbimo medicinskom pomoći one kojima je potrebna i dopremimo hranu i vodu".

U gradiću su desetine kuća, prodavnica, restorana, u potpunosti odneti vetrom do više stotina metara unutar kopna, ili pretvoreni u komade olupina.

Radi se o najžešćem uraganu koji je pogodio severozapad države od početka praćenja 1851.

Majkl je pogodio i druge savezne države krećući se duž obale - Virdžiniju, Severnu Karolinu koja je već pogođena uraganom Florens prošlog meseca, te Džordžiju.

Ali, Agencija za upravljanje hitnim situacijama upozorila je da bi žrtava moglo biti još.

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će otputovati na Floridu i u susednu Džordžiju početkom nedelje.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.