Izvor: B92, 01.Sep.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Jimena u 5. kategoriji

Meksiko -- Uragan Jimena prešao je u 5. kategoriju, s vetrom brzine 250 km/h nad morem, a do meksičke obale stiže noćas, saopštila je meteorološka služba Meksika.

Uragan se očekuje na pacifičkoj obali poluostrva Donja Kalifornija, blizu američke granice, gde meksičke vlasti razmišljaju o preventivnoj evakuaciji do 20.000 porodica severno od letovališta Los Kabos, javljaju agencije.

Svetski forum Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj planiran za utorak i sredu u Los Kabosu, na krajnjem jugu poluostrva, već je premešten u Meksiko siti "zbog rizika od velikih šteta", saopštili su OECD i meksički ministar finansija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan Jimena preti meksičkoj obali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009

MEKSIKO - Uragan Jimena prešao je danas u 5. i najveću kategoriju, s vetrom koji iznad mora uz meksičke obale duva brzinom od čak 250 kilometara na čas i do kojih bi trebalo da stigne noćas, saopštila je Meksička meteorološka služba...Uragan se očekuje na pacifičkoj obali poluostrva Donja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.