Izvor: N1 televizija, 07.Sep.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan “Irma” seje pustoš i odnosi živote na Karibima

Uragan "Irma" nastavlja da seje pustoš, i ostavlja prve žrtve na karipskim ostrvima. Uragan tutnji kraj obala Dominikanske republike i Haitija, i kreće se ka Floridi gde su putevi zakrčeni dok traje evakuacija.

Izvor: N1/Reuters

Kimatske promene postaju realnost planete Zemlje. Zapadnim Atlantikom duva najbrži ikada zabeleženi vetar. Najmanje devet ljudi, među kojima i jedno dvogodišnje dete, poginulo je u naletu uragana “Irma” koji je ostavio pustoš širom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Kariba.

Uragan pete kategorije “Irma” najjači je zabeležen na Atlantiku otkad postoje merenja. Jačina vetra dostiže i do 295 kilometara na sat.

 Snimci iz vazduha najbolje pokazuju koliko je “Irma” bila razorna, a na njima se može videti da praktično ni od jednog objekta na karipskim ostvama Barbuda i Antigva, Sent Bart, Devičanska ostrva, Portoriko i Sent Kroj, nije ostalo više od temelja. Na Sent Martinu uništeno je čak 90 posto zgrada.

“Sada nam se približava još jedna oluja - Hoze. Ako se nađemo pod udarom još jednog uragana, bićemo prinuđeni da evakuišemo kompletno stanovništvo ostrva”, upozorio je premijer Antigve i Barbude, Gaston Braun.

Urangan Hoze je trenutno oko 1.700 kilometara od arhipelaga Malih Antila, koji se nalaze između Karipskog mora i Atlanstkog okeana.

"Irma” bi do vikenda mogla da stigne do Floride, a u ponedeljak do američkih saveznih država Džordžija i Južna Karolina.

“Naš glavni prioritet je da obezbedimo gorivo. Znamo da postoje problemi sa snabdevanjem benzinom. Jasno sam stavio do znanja vlasnicima pumpi da moraju da stave gorivo u promet, kako bi evakuacija mogla da odpočne”, poručio je guverner Floride Rik Skot.

U trenutku kada 100.000 ljudi pokušava da napusti Majami i kada zvaničnici upozoravaju da bi Floridu mogla da pogodi najjača oluja u poslednjih 25 godina, "Junajted erlajns" je odlučio da karta od Majamija do Atlante košta 6.389 dolara.

Jedan korisnik Tvitera je ironično napisao da ukoliko želite da pobegnete od uragana Irma, morate biti spremni da založite kuću.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Irma "pokosila" Karibe do temelja

Izvor: N1 televizija, 07.Sep.2017

Uragan "Irma" nastavlja da seje pustoš, i ostavlja prve žrtve na karipskim ostrvima. Uragan tutnji kraj obala Dominikanske republike i Haitija, i kreće se ka Floridi gde su putevi zakrčeni dok traje evakuacija...: N1/Reuters

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.