Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Palestinac koga je izraelska vojska ranila na demonstracijama

Palestinac koji je ranjen vatrenim oružjem izraelske vojske na protestu u pojasu Gaze podlegao je povredama, saopštilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Palestinski zvaničnici saopštili su sinoć da su izraelske snage ubile dva Palestinca tokom protesta na granici Izraela i pojasa Gaze, iako je na snazi primirje između Izraela i palestinskog islamističkog pokreta Hamas.

U tom protestu je povređeno 307 osoba, navelo je ministarstvo i dodalo da je 107 ranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vatrenim oružjem a ostali su povređeni od suzavca.

U protestu je učestvovalo oko 2.000 Palestinaca.

Hamas, koji vlada pojasom Gaze, i Izrael poštovali su u petak prekid vatre, utoliko što Hamas nije ispaljivao rakete na Izrael, a Izrael nije bombardovao Gazu.

Hamas svakog petka predvodi proteste na granici da bi se skrenula pažnja na blokadu koju su Izrael i Egipat uveli Gazi nakon što je ta organizacija preuzela vlast 2007. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.