Umro Gvido Vestervele, bivši šef nemačke diplomatije

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Gvido Vestervele, bivši šef nemačke diplomatije

Bivši nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele umro je danas od raka u 54. godini, saopštila je njegova fondacija.

Funkciju šefa diplomatije obavljao je u drugom kabinetu kancelarke Angele Merkel, od 2009. do 2013. godine.

On se na toj funkciji snažno zalagao za "kulturu vojne uzdržanosti" i protivio se intervenciji NATO saveza u Libiji 2011. godine.

Vestervele je bio lider Slobodnjačke stranke FDP do 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vestervele – između dva života

Izvor: Deutsche Welle, 18.Mar.2016

U njegovo vreme nemački liberali, Stranka slobodnih demokrata (FDP), imali su najveću podršku u svojoj istoriji. Gido Vestervele umro je u 54. godini nakon teške bolesti. Bio je 11. ministar spoljnih poslova SR Nemačke...Dugogodišnji predsednik nemačkih liberala (FDP) Gido Vesterevele preminuo...

Nastavak na Deutsche Welle...

Preminuo Gvido Vestervele

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2016

Bivši nemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele preminuo je danas u 55. godini, objavili su nemački mediji, pozivajući se na fondaciju tog nemačkog političara.Vestervele je izgubio borbu protiv raka, obavljeno je na sajtu njegove fondacije.Vestervele je umro u Univerzitetskoj klinici u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.