Umorni od turista, Venecijanci uvode vlastiti prevoz

Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umorni od turista, Venecijanci uvode vlastiti prevoz

Stanovnici Venecije, kojima je dosadilo da se sa turistima guraju za mesto u brodićima gradskog prevoza, dobiće uskoro samo svoju liniju koju će koristiti za prevoz venecijanskim Velikim kanalom.

Brodići na novoj liniji gradskog saobraćaja počeće da prevoze putnike, isključivo stanovnike Venecije, u januaru, preneli su italijanski listovi "Republika" i "Stampa".

Taj grad, u kojem živi oko 60.000 stanovnika, obiđe oko 20 miliona posetilaca godišnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Ovo je nešto jednistveno u svetu. Nijedan drugi grad nije uveo ovakvu službu", rekao je gradonačelnik Venecije Masimo Kačari listu "Republika".

Uvođenje linije "tri" ima za cilj i smanjivanje talasa koje prave privatni prevoznici, a koji izazivaju slabljenje temelja zgrada.

Cena karte za stanovnike Venecije biće jedan evro, dok karta za obične vodene autobuse, zvane vaporeto, košta šest evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.