Ukrajinska vojska povukla oružje iz Donbasa

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jul.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska povukla oružje iz Donbasa

Ukrajina je povukla svoje oružje iz Donbasa do potrebne udaljenosti, prema sporazumu iz Minska, saopštio je potrparol vojnih snaga Juzef Venskovič, dodajući da odbrambene snage i dalje granatiraju ukrajinske položaje.

- Granatiranja su intezivirana iako su se naoružane jedinice samoproglašenih republika Donjeck i Lugansk povukle sa linije kontakta - naveo je on.

Donjeck i Lugansk su 18. jula najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << početak povlačenja tenkova i oklopnih vozila, kalibra manjeg od 100 milimetara, na razdaljinu od najmane tri kilometra od kontakt linije, prenosi TASS.

Naoružanje Donjecka ostalo je samo severno od istoimenog grada i u Debaljcevu, na delovima kontakt linije. Lugansk povlači naoružanje duž cele kontakt linije, ukučujući područje u blizini naselja Šasti. Donjeck i Lugansk su se odlučili na jednostrano povlačenje naoružanja, prema sprozumu iz Minska.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.