Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 14.01.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 13.01. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 14.01
.



Kijevske snage za nedelju dana izvršile 4988 napada na DNR  - Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za prethodnik nedelju dana 4988 puta napale teritoriju DNR od toga 1500 puta iz teškog naoružanja zabranjenog sporazumom iz Minska.



Tokom prethodne noći napadani su Trudovski, Aleksandrovka i Spartak u okolini Donjecka, Jasinovata i Kruta Balka, Zajcevo kod Gorlovke, kao i naselja Sahanka i Kominternovo na jugu DNR.

Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana sedam puta napale naselja Kalinovo, Logvinovo i Smeloe. Tokom noći granatirali su Debaljcevo i Pervomajsk. 



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 14
.01.
 


Obama produžio sankcije Rusiji na još godinu dana  - Odlazeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama produžio je sankcije Rusiji na godinu dana zbog situacije u Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Obama je produžio dejstvo ukaza objavljenog 6. marta 2014. godine, koji je potom dopunjen drugim ukazima o proširivanju sankcija protiv ruskih fizičkih lica i organizacija.

„Dejstva i politika na koje odgovara ovaj ukaz i dalje predstavljaju izuzetnu pretnju nacionalnoj bezbednosti i spoljnoj politici SAD“, navedeno je u ukazu odlazećeg šefa države.
Meškov: Dijalog sa NATO moguć samo ako u obzir uzme ruske predloge   - Dijalog na vojnoj liniji sa NATO-om je moguć samo u slučaju spremnosti alijanse da uzima u obzir ruske predloge u sferi normalizacije odnosa, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksej Meškov.

Prema rečima Meškova, tri prošlogodišnje sednice u okviru Saveta Rusija—NATO može se smatrati kao izlazak iz „teške i duge bolesti“, fazni povratak konstruktivnom i depolitizovanom radu saveta.

„Po mom mišljenju, tri sednice saveta Rusija—NATO koje su održane prošle godine nakon dvogodišnje pauze mogu se smatrati kao izlazak iz ’teške i duge bolesti‘, fazno vraćanje na aktuelni konstruktivni i depolitizovani rad Saveta“, naveo je on. U isto vreme, diplomata je naglasio da severnoatlantski blok treba da prekine formalno očuvanje prividnosti dijaloga sa Rusijom.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.