Ukraden tajni računar tajvanske mornarice

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2012, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukraden tajni računar tajvanske mornarice

12.06.2012. -

Ministarstvo odbrane i kancelarija vojnog tužilaštva Tajvana, počela je istragu o nestanku tajnog računaru sa podacima o najnovijoj generaciji raketnih krstarica.

Laptop sa izuzetno važnim podacima je bio instaliran na Kuang Hua No.6 - najmodernijoj tajvanskoj krstarici. Vojnici su ukrali računar, dok je brod stajao u luci glavne baze vojne mornarice zemlje. Kako je moglo da se desi, da se tajna oprema izgubi, i to sa ništa najmanje tajnog broda, koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nalazio u glavnoj bazi flote, nepoznato je.

"Ako laptop padne u ruke Kini, Peking će dobiti kodove komunikacija čitave tajvanske mornarice, kao i podatke o raketnom naoružanju flote" - rekao je jedan ekspert za odbranu.

Kina ne priznaje nezavisnost Tajvana i smatra ga svojom teritorijom, koja se privremeno nalazi pod kontrolom pobunjenika. Vlasti Tajvana smatraju pobunjenicima Komunističku vladu Kine na kopnu.

Izvor: Golos Rossii, foto: ru.wikipedia.org/Kamakura/cc-by-sa 3.0

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.