Uhapšeno 10 osumnjičenih islamista širom Francuske

Izvor: Blic, 04.Apr.2012, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 10 osumnjičenih islamista širom Francuske

Elitna jedinica francuske policije uhapsila je danas, u ranim jutarnjim časovima, 10 osumnjičenih islamista širom Francuske.

Domaća obaveštajna služba DCRI, uz podršku elitne jedinice RAID i komandosa GIPN, sprovela je hapšenja u Marselju, najvećem francuskom lučkom gradu, kao i južnim gradovima Po i Valans i u severoistočnom Rubeu, prenela je agencija Rojters, pozivajući se na izvor iz francuske policije.

"Uhapšeni imaju sličan profil kao Muhamed Merah. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oni su izolovani pojedinci, koji su samoradikalizovani", naveo je neimenovani izvor.

Racija koje je sprovedena u ranim jutarnjim satima, nastavak je antiterorističke akcije sprovedene 30. marta kada je policija privela 19 osoba koji su bile pod istragom zbog sumnje za terorizam, od kojih je 13 optuženo.

Hapšenja se vezuju za incident u Tuluzu, kada je policija posle višesatne opsade, ubila Meraha.

On je priznao da je bio inspirisan Al Kaidom kada je ubio troje jevrejske dece i jednog rabina ispred jevrejske škole u Tuluzu, kao i još trojicu vojnika u odvojenim napadima u okolini tog grada.

Povezane vesti: Franucuska proteruje islamiste Grupi muslimanskih sveštenika zabranjen ulaz u Francusku Merah sahranjen u predgrađu Tuluza Otac Muhameda Meraha tuži francusku policiju Sarkozi proteruje i blokira ulazak ekstremista u zemlju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi uhapsili 10 islamističkih ekstremista

Izvor: Kurir, 04.Apr.2012

PARIZ - Elitna jedinica francuske policije uhapsila je, u ranim jutarnjim časovima, 10 osumnjičenih islamista širom Francuske...Domaća obaveštajna služba DCRI, uz podršku elitne jedinice RAID i komandosa GIPN, sprovela je hapšenja u Marselju, najvećem francuskom lučkom gradu, kao i južnim...

Nastavak na Kurir...

Francuska policija uhapsila deset osumnjičenih islamista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Apr.2012

Elitna jedinica francuske policije uhapsila je rano jutros deset osumnjičenih islamista širom Francuske. Domaća obavještajna služba, uz podršku elitne jedinice i komandosa, sprovela je hapšenja u Marselju, najvećem francuskom lučkom gradu, kao i južnim gradovima Po i Valans i u sjeveroistočnom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

FRA:Hapšenja radikalnih ekstremista

Izvor: B92, 04.Apr.2012

Pariz -- Francuska policija je danas u pet gradova, uglavnom na jugu zemlje, uhapsila 10 ljudi, u novim racijama usmerenim protiv radikalnih islamista...Neimenovani zvaničnik blizak istrazi rekao je da su uhapšene osobe osumnjičene da su povezane sa islamističkim vebsajtovima i da su pretili nasiljem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.