Uhapšen Julius Majnl

Izvor: Blic, Tanjug, 02.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Julius Majnl

Bankar Julius Majnl V, glava austrijske dinastije proizvođača kafe i predsednik "Majnl banke" (Meinl), platio je danas 100 miliona evra kaucije kako bi se branio sa slobode, pošto je juče uhapšen zbog sumnje da je prevario investitore.



Hapšenje je usledilo posle 18 meseci istrage koju je policija vodila u saradnji sa finansijskom policijom, uglavnom o Majnlovoj ulozi u propasti "Majnl juropian lenda", kompanije za promet nekretnina, koju je osnovala "Majnl banka".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Majnl je optužen da je orkestrirao otkup u okviru kojeg je "Majnl land" kupio 1,8 milijardi evra vrednih sopstvenih akcija, kako bi im podigao cenu, koja je potom naglo pala u julu 2007.

Portparol državnog tužioca Mikaela Šnel je objasnila da je Majnl uhapšen "jer je postojala opasnost da pobegne", budući da je rođen u Londonu i ima britanski pasoš.

Ekstradicija iz Britanije bila bi komplikovana, a ideju o mogućem bekstvu tužiocima je dala činjenica da je Majnlov privatni avion čekao, napunjenog rezervoara, na bečkom aerodromu.

Ukoliko se optužbe dokažu, Majnl bi mogao da provede deceniju u zatvoru. On je 12. Austrijanac po bogatstvu, prema podacima magazina "Trend".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen naslednik dinastije Julius Majnl

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009

BEČ - Julius Majnl Peti, bankar i naslednik dinastije Majnl poznate po istoimenim luksuznim samoposlugama i kafi, uhapšen je odlukom tužilaštva austrijske prestonice, saopštila je danas Majnl banka...Julius Majnl Peti (49), koji ima britansko državljanstvo, predsednik je upravnog odbora banke,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.