Uhapšen naslednik dinastije Julius Majnl

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen naslednik dinastije Julius Majnl

BEČ - Julius Majnl Peti, bankar i naslednik dinastije Majnl poznate po istoimenim luksuznim samoposlugama i kafi, uhapšen je odlukom tužilaštva austrijske prestonice, saopštila je danas Majnl banka.

Julius Majnl Peti (49), koji ima britansko državljanstvo, predsednik je upravnog odbora banke, koja u saopštenju ističe da njegovo hapšenje ne utiče na poslovanje banke, koje je ocenjeno kao "stabilno".

Majnl potiče iz poznate austrijske porodice koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je počela da gradi svoju imperiju 1862. godine baziranu na prodaji kafe i trgovini kolonijalnim proizvodima. Prva prodavnica u Beču se kasnije razvila u lanac luksuznih samposluga Julius Majnl, sa prodavnicama u Austriji, Mađarskoj i tadašnjoj Čehoslovačkoj.

Porodica je emigrirala u London posle nacističkog pripajanja Austrije 1938. i vratila se 1945. Oni su od 1923. godine ušli i u bankarsko poslovanje.

Julius Majnl Peti rođen je u Londonu ali se preselio u Beč 1983. godine. On je početkom 1990-ih prekinuo s istorijskim porodičnim nasleđem i prodao lanac luksuznih samoposluga, ostavivši samo jednu prodavnicu u centru Beča.

Majnl Peti bio je predmet dvogodišnje istrage za prevaru i povredu poverenja u upravljanju jednom od filijala Majnl banke, Atrijum Ril estejt koja se specijalizovala za nekretnine.

Sumnja se da je između ostalog prevario investitore kroz neautorizovane transakcije vezane za tu kompaniju za nekretnine.

On je uhapšen u Beču kasno sinoć i pojaviće se pred sudijom u roku od 48 sati, rekao je potrparol javnog tužioca Beča Gerhard Jaroš i dodao da je priveden zbog sumnje da može da pobegne da bi izbegao suđenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.