Udar na sicilijansku mafiju – zaplenjeno 1,5 milijardi evra

Izvor: RTS, 24.Nov.2018, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udar na sicilijansku mafiju – zaplenjeno 1,5 milijardi evra

Italijansko tužilaštvo koje se bavi mafijom na Siciliji i traga za odbeglim osuđenim mafijaškim bosom Mateom Mesina Denarom objavilo je da je zaplenilo imovinu vrednu 1,5 milijardi evra.
Glavni tužilac za borbu protiv mafije Đuzepe Governale veruje da je imovina povezana sa klanom iz zapadnog dela tog italijanskog ostrva na čijem čelu je Mesina Denaro, koji je u bekstvu od 1993. godine.

AP >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi da je zaplena turističkih odmarališta, jahte dugačke 21 metar i druge imovine jedna od najvećih u strategiji Italije da slabi kriminalne organizacije na Apeninskom poluostrvu tako što će da im oduzima ilegalno stečeno bogatstvo.
Navodi se da je imovina pripadala naslednicima Karmela Patija, vlasnika lokalne turističke kompanije, za kojeg vlasti tvrde da je povezan sa mafijaškim bosom.
ANSA je prenela da su advokati naslednika pokojnog Patija najavili tužbu kako bi im bila vraćena imovina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Udar na sicilijansku mafiju - zaplenjeno 1,5 milijardi evra

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018

U akciji protiv mafije na Siciliji zaplenjena je imovina u vrednosti od 1,5 milijardi evra, javlja Anadolija...Zaplenjena je jahta, duga 21 metar, kompanije i druga imovina, a kao deo italijanske strategije da se oslabe kriminalne grupe...Imovina je pripadala naslednicima vlasnika turističkih firmi,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.