Ubijena kandidatkinja za gradonačelnicu u Kolumbiji FOTO

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena kandidatkinja za gradonačelnicu u Kolumbiji FOTO

Bogota -- Kandidatkinja za gradonačelnika na jugozapadu Kolumbije, Karina Garsija, ubijena je zajedno sa još pet osoba.

Napad su verovatno izveli disidenti demobilisane gerilske grupe FARK, saopštila je vlada te zemlje.

Do ubistva prvog kandidata za lokalne i regionalne izbore u oktobru došlo je nekoliko dana nakon što su neki istaknuti bivši članovi pobunjeničke grupe saopštili da se ponovo naoružavaju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, prvo je na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autoputu u planinskom području pucano na vozilo u kojem je bila Garsija, kandidatkinja Liberalne stranke u opštini Suarez. Vozilo je potom zapaljeno.

U napadu su poginuli i Garsijina majka, troje lokalnih aktivista i kandidat za opštinski odbor.

Područje u kojem se desilo ubistvo poznato je po proizvodnji i trgovini drogom, ali i kao ruta disidenata koji odbacuju mirovni sporazum iz 2016. godine između vlade i Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARK).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ubijena kandidatkinja za gradonačelnicu u Kolumbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019

Kandidatkinja za gradonačelnika na jugozapadu Kolumbije, Karina Garsija, ubijena je zajedno sa još pet osoba u napadu koji su verovatno izveli disidenti demobilisane gerilske grupe FARK, saopštila je vlada te zemlje...Do ubistva prvog kandidata za lokalne i regionalne izbore u oktobru doššlo je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.