Ubijena kandidatkinja za gradonačelnicu u Kolumbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena kandidatkinja za gradonačelnicu u Kolumbiji

Kandidatkinja za gradonačelnika na jugozapadu Kolumbije, Karina Garsija, ubijena je zajedno sa još pet osoba u napadu koji su verovatno izveli disidenti demobilisane gerilske grupe FARK, saopštila je vlada te zemlje.

Do ubistva prvog kandidata za lokalne i regionalne izbore u oktobru doššlo je nekoliko dana pošto su neki istaknuti bivši članovi pobunjeničke grupe saopštili da se ponovo naoružavaju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, prvo je na autoputu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u planinskom području pucano na vozilo u kojem je bila Garsija, kandidatkinja Liberalne stranke u opštini Suarez. Vozilo je potom je zapaljeno.

U napadu su poginuli i Garsijina majka, troje lokalnih aktivista i kandidat za opštinski odbor.

Područje u kojem se desilo ubistvo poznato je po proizvodnji i trgovini drogom, ali i kao ruta disidenata koji odbacuju mirovni sporazum iz 2016. godine između vlade i Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARK).
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ubijena kandidatkinja na izborima u Kolumbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2019

BOGOTA - Karina Garsia, kandidatkinja za gradonačelnika Suareza na jugozapadu Kolumbije, ubijena je zajedno s još pet osoba u pokrajini Kauci, piše "BBC".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.