Ubijen pomoćnik vođe Islamske države

Izvor: RTS, 10.Nov.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen pomoćnik vođe Islamske države

Pomoćik vođe džihadističke organizacije Islamska država, Abu Bakr el Bagdadija ubijen je u vazdušnom napadu kod iračkog grada Faludža.

Iračka državna televizija je identifikovala ubijenog kao Abu Huthaifa el Jamanija, prenosi Tanjug.

Rojters navodi da za sada nije moguće potvrditi njegovu smrt niti da li je Jamani zaista bio Bagdadijev pomoćnik.

Postoje kontradiktorni izveštaji o sudbini vođe Islamske države Bagadija posle američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vazdušnih napada na položaje ove ekstremističke organizacije na najmanje dve lokacije u Iraku u petak.

Major Kertis Kelog, koji je portparol Centralne komande američke vojske, izjavio je da ne može da potvrdi izveštaje medija da je Bagdadi ranjen u bombardovanju Mosula na severu i al-Kaima na zapadu Iraka.

U napadima su mogli biti ubijeni ili ranjeni neki od njegovih pomoćnika koji su, prema tvrdnjama iračkih zvaničnika, bili okupljeni na sastancima koji su bili na meti bombardovanja.

Faludža je uporište Islamske države zapadno od Bagdada.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ubijen pomoćnik vođe Islamske države?

Izvor: RTS, 10.Nov.2014

Pomoćik vođe džihadističke organizacije Islamska država, Abu Bakr el Bagdadija ubijen je u vazdušnom napadu kod iračkog grada Faludža, javlja iračka državna televizija. ..Iračka državna televizija je identifikovala ubijenog kao Abu Huthaifa el Jamanija, prenosi Tanjug...Rojters navodi da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.