Читај ми!

Ubijen pomoćnik vođe Islamske države?

Pomoćik vođe džihadističke organizacije Islamska država, Abu Bakr el Bagdadija ubijen je u vazdušnom napadu kod iračkog grada Faludža, javlja iračka državna televizija.

Iračka državna televizija je identifikovala ubijenog kao Abu Huthaifa el Jamanija, prenosi Tanjug.

Rojters navodi da za sada nije moguće potvrditi njegovu smrt, niti da li je Jamani zaista bio Bagdadijev pomoćnik.

Postoje kontradiktorni izveštaji o sudbini vođe Islamske države Bagadija posle američkih vazdušnih napada na položaje ove ekstremističke organizacije na najmanje dve lokacije u Iraku u petak.

Major Kertis Kelog, koji je portparol Centralne komande američke vojske, izjavio je da ne može da potvrdi izveštaje medija da je Bagdadi ranjen u bombardovanju Mosula na severu i Kaima na zapadu Iraka.

U napadima su mogli biti ubijeni ili ranjeni neki od njegovih pomoćnika koji su, prema tvrdnjama iračkih zvaničnika, bili okupljeni na sastancima koji su bili na meti bombardovanja.

Faludža je uporište Islamske države zapadno od Bagdada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара