Izvor: Blic, 17.Sep.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen najtraženiji ekstremista u Indoneziji

Najtraženiji indonežanski ekstremista Nordin Mohamed Top ubijen je akciji snaga bezbednosti u provinciji Centralna Java, potvrdila je danas policija u Džakarti.

Šef policije Bambang Hendarso Danuri rekao je novinarima da je Top ubijen noćas prilikom pretresa jedne kuće na Javi, a u toj operaciji su ubijene još dve osobe. Danuri je o ubistvu najtraženijeg ekstremiste u Indoneziji obavestio predsednika Susila Bambang Judhojona, preneo je Rojters.

Top, koji se, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sledbenicima, odvojio od ekstremističke grupe Džema islamija, sumnjiči se da je u julu organizovao bombaške napade na luksuzne hotele Meriot i Ric u Džakarti, kada je devet ljudi ubijeno, a 53 povređeno. Mediji su preneli da je među ubijenima u sinoćnoj raciji i Bagus Budi Pranoto, koji je učestvovao u napadima na ta dva hotela. Pranoto je bio blizak saradnik Topa i osuđivan je na tri godine zatvora zbog terorizma. Mediji su naveli da je ubijen i stručnjak za eksplozive, koji je poznat pod nadimkom Adži. Najtraženiji ekstremista u Indoneziji, poreklom iz Malezije, tereti se i za mnoge druge napade na Baliju i u Džakarti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.