Ubijen komandant Boko Harama

Izvor: B92, 28.Apr.2013, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen komandant Boko Harama

Majduguri -- Nigerijska vojska je saopštila da je danas ubila komandanta radikalne islamističke grupe Boko Haram Mohameda Čada u gradu Majduguri na severoistoku zemlje.

Portparol vojske je rekao da je Čad "ozloglašeni teroristički komandant" za kojim je izdata poternica i da je ubijen tokom specijalne operacije koju su sproveli agenti bezbednosnih službi u Majduguriju.

Čad je, prema obaveštajnim podacima, bio umešan u planiranje i izvođenje mnogih terorističkih napada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u i izvan nigerijske države Borno.

Veruje se da je Čad naslednik Baana Asalafija, glavnog komandanta koji je poginuo u oružanom sukobu s bezbednosnim snagama 13. marta u nigerijskom gradu Sokoto.

Pripadnici ekstremističke organizacije Boko Haram žele da formiraju islamsku državu na severu Nigerije, bore se za uvođenje šerijatskog zakona, a od osnivanja 2001. odgovorni su za smrt hiljada ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nigerijska vojska ubila komandanta Boko Harama

Izvor: Blic, 28.Apr.2013

Nigerijska vojska je saopštila da je juče ubila komandanta radikalne islamističke grupe Boko Haram Mohameda Čada u gradu Majduguri na severoistoku zemlje. ..Portparol vojske je rekao da je Čad "ozloglašeni teroristički komandant" za kojim je izdata poternica i da je ubijen tokom specijalne operacije...

Nastavak na Blic...

Ubijen komandant Boko Harama

Izvor: OkRadio.rs, 28.Apr.2013

Nigerijska vojska je saopštila da je danas ubila komandanta radikalne islamističke grupe Boko Haram Mohameda Čada u gradu Majduguri na severoistoku zemlje. Portparol vojske je rekao da je Čad "ozloglašeni teroristički komandant" za kojim je izdata poternica i da je ubijen tokom specijalne operacije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.