Subota, 27.04.2013.

23:54

Ubijen komandant Boko Harama

Nigerijska vojska je saopštila da je danas ubila komandanta radikalne islamističke grupe Boko Haram Mohameda Čada u gradu Majduguri na severoistoku zemlje.

Izvor: Beta

Default images

Portparol vojske je rekao da je Čad "ozloglašeni teroristički komandant" za kojim je izdata poternica i da je ubijen tokom specijalne operacije koju su sproveli agenti bezbednosnih službi u Majduguriju.

Čad je, prema obaveštajnim podacima, bio umešan u planiranje i izvođenje mnogih terorističkih napada u i izvan nigerijske države Borno.

Veruje se da je Čad naslednik Baana Asalafija, glavnog komandanta koji je poginuo u oružanom sukobu s bezbednosnim snagama 13. marta u nigerijskom gradu Sokoto.

Pripadnici ekstremističke organizacije Boko Haram žele da formiraju islamsku državu na severu Nigerije, bore se za uvođenje šerijatskog zakona, a od osnivanja 2001. odgovorni su za smrt hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: