Ubijali ljude zbog sumnje da su doneli koleru

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijali ljude zbog sumnje da su doneli koleru

Pobesnela gomila ubila je najmanje 15 ljudi u okrugu Grand'Anse na jugozapadu Haitija zbog povezanosti sa epidemijom kolere od koje je do sada umrlo više od 1.800 ljudi.

"Petnaestak osoba optuženih da su u do tada nezahvaćenu regiju donele koleru ubijeno je mačetama i zatučeno kamenjem, a potom su im tela spaljena na ulici", rekao je neimenovani inspektor haićanske policije.

Sudski pomoćnik Kesner Numa rekao je da su te osobe optužene za vradžbine povezane s >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kolerom, prenose mediji.

"Gomila ih je optužila da su posvuda ostavljali materiju koja širi bolest u regiji", rekao je Numa i dodao da je teško bilo šta saznati, jer narod odbija da sarađuje zbog dubokog verovanja da veštice i vešci ubijaju ljude pomoću kolere.

Haiti je 12. januara ove godine pogodio razoran zemljotres jačine sedam stepeni Rihterove skale u kome je poginulo oko 250.000 ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.