UŽIVO Procurili važni podaci; Upozorenje; Alarm u Ukrajini; Granatirano selo?

Izvor: B92, 06.Maj.2022, 07:17

UŽIVO Procurili važni podaci; Upozorenje; Alarm u Ukrajini; Granatirano selo?

Danas je sedamdeset drugi dan invazije na Ukrajinu.

Ruska invazija na Ukrajinu uništila je stotine bolnica i drugih institucija, ostavila lekare bez lekova za borbu protiv raka i onemogućila operacije, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

"Ako uzmete u obzir samo medicinsku infrastrukturu, do danas su ruske trupe uništile ili oštetile skoro 400 zdravstvenih ustanova: bolnice, porodilišta, ambulante", naveo je Zelenski u video obraćanju dobrotvornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupi za medicinsku pomoć, prenosi Rojters.

Šef diplomatije EU Žosep Borelj tvrdi da su zemlje članice Unije blizu usaglašavanja šestog paketa sankcija Rusiji, uključujući i embargo na naftu.

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk rekla je da je 50 žena, dece i starijih ljudi evakuisano iz čeličane "Azovstalj" u Marijupolju.

Optužila je Rusiju da stalno krši lokalni prekid vatre, dodaši da je zbog toga evakuacija bila izuzetno spora.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut mogli ste da pratite u Live Blogu B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski: Uništene bolnice, nedostaju lekovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2022

Ruska invazija na Ukrajinu uništila je stotine bolnica i drugih institucija, ostavila lekare bez lekova za borbu protiv raka i onemogućila operacije, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski...„Ako uzmete u obzir samo medicinsku infrastrukturu, do danas su ruske trupe uništile ili oštetile...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zelenski: Prihvatio bih mirovni sporazum sa Rusijom ukoliko bi se ruska vojska povukla na položaje na kojima je bila pre invazije

Izvor: Danas, 06.Maj.2022

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi prihvatio mirovni sporazum sa Rusijom ukoliko bi se ruska vojska povukla na položaje na kojima je bila pre invazije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.