UŽAS: Policija priznala torturu uz pomoć zmije (VIDEO)

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS: Policija priznala torturu uz pomoć zmije (VIDEO)

Policija Indonezije priznala je da su njeni pripadnici terorisali Papuanca živom zmijom, pošto se internetom proširio video snimak isleđivanja.

Foto: Screenshot/Youtube/Lewis Prai Wellip

Na snimku koji se pojavio vidi se kako muškarac vrišti u strahu dok se islednik smeje.

Iako se policija najistočnijeg dela Indonezije, izvinila, ona je pokušala da opravda ponašanje svojih pripadnika, navodeći da "zmija nije bila otrovnica" i da "islednici se nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << opredelili za prebijanje muškarca osumnjičenog za krađu".

KAO U GULAGU: Uhapšeni stražari zbog OVOGA (VIDEO)

Na snimku koji traje minut i 20 sekundi vidi se tamno braon zmija, dugačka najmanje dva metra, obmotana oko vrata i struka osumnjičenog vezanog lisicama, dok policajac gura njenu glavu u lice muškarca koji postaje histeričan.

UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ



Izvor: Youtube/Lewis Prai Wellip

Deluje da policajci za to vreme pitaju osumnjičenog koliko je puta ukrao mobilni telefon.

Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su učestvovali u incidentu poslati na etičku obuku i prebačeni na druge lokacije.

Zastupnica ljudskih prava Veronika Koman rekla je danas da metodi ispitivanja Papuanca predstavljaju mučenje i kršenje nekoliko zakona.

Šokantni snimci mučenja maloletnika u Australiji!

Koman je kazala da je to samo najnoviji od nekoliko izveštaja da policija i vojska koriste zmije za terorisanje papuanskih pritvorenika.

Ona je navela da je član Nacionalnog komiteta Zapadne Papue koja zagovraa nezavisnost od Indonezije, Sem Lokon stavljen u ćeliju sa zmijom, a i pretučen posle hapšenja u januaru.

Moguće je da će ti događaji dodatno rasplamsati tenzije u regionu gde sklonost ka pobuni postepeno jača od početka '60-ih godina, kada je Indonezija preuzela kontrolu nad zapadnom polovinom ostrva Nova Gvineja, bivšom holandskom kolonijom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.