UVUKAO SE MEĐU IZBEGLICE: Otkrili teroristu među spasenim brodolomnicima!

Izvor: Kurir, 08.Nov.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UVUKAO SE MEĐU IZBEGLICE: Otkrili teroristu među spasenim brodolomnicima!

Ovo je samo potvrdilo strah da teroristi ulaze u Europu u čamcima zajedno s očajnicima koji dolaze sa severnoafričke obale.

Među 200 ljudi koje su spasili početkom oktobra bio je Bar Nasr Mehdi (38), pripadnik Islamske terorističke organizacije,  koji je 2008. osuđen na sedam godina godina i proteran iz Italije posle odsluženja kazne.

Bar Nasr Mehdi je spasen na Sredozemnome moru 4. oktobra u akciji pomorskih snaga zajedno s još dvesta osoba i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prevezen na italijansko strvo Lampedusu.

"Zovem se Mohamed Ben Sar, politički sam progonjen i želim da tražim azil u severnoj Evrop. Pomozite mi!, ovako se predstavio kada je izvučen iz mora čovek za koga se ispostavilo posle uzimanja otisaka vlasti da se lažno predstavio Mehdi, koji je  2008. uhapšen u Italiji i osuđen na sedam godina zatvora zbog terorizma. On je proteran sa zabranom povratka u zemlju nakon odsluženja kazne.

- Ovo je samo potvrdilo strah da teroristi ulaze u Europu u čamcima zajedno s očajnicima koji dolaze sa severnoafričke obale - ističe La Republika.

U saopštenju policije stoji da je Mehdi uhapšen sa još trojicom Tunižana koji su takođe  proterani, ali se ništa ne govori o njihovoj povezanosti s terorizmom.

(La republicca)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.