UNS: Utvrditi ko preti portalu NS Uživo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2021, 12:24

UNS: Utvrditi ko preti portalu NS Uživo

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da policija što pre otkrije ko je ispisao preteći grafit na fasadi poslovne zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije portala NS Uživo i da ispita da li je reč o zastrašivanju novinara tog portala.

Novinari portala NS Uživo juče ujutru su na zgradi u kojoj radi ova redakcija zatekli grafit sa pretećom porukom: "SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani", naveo je UNS u saopštenju.

Glavni i odgovorni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << urednik portal NS Uživo Nikola Bilić za portal UNS je ocenio da grafit predstavlja pritisak zbog njihovog istraživačkog rada.

"Pisali smo o malverzacijama, političarima, kriminalcima, ali nije normalno da se ikakav pritisak vrši zbog toga o čemu pišemo", rekao je Bilić.

Dodao je da je juče taj grafit prekrečen nakon što su kolege izvestile o ovom slučaju, te da će danas podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i tražiti da im se dostave snimci nadzornih kamera.

UNS ističe da su pretnje koje mogu da ugroze bezbednost novinara nedopustive i očekuje da policija u ovom slučaju deluje efikasno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.