UNHCR poziva evropske vlade da prime 500 migranata koji su na pučini na Sredozemnom moru

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR poziva evropske vlade da prime 500 migranata koji su na pučini na Sredozemnom moru

Agencija za izbeglice UN (UNHCR) je danas pozvala evropske vlade da što pre dozvole iskrcavanje 500 migranata koji su spaseni na Sredozemnom moru a nalaze se na pučini jer države ne mogu da se dogovore ko će ih preuzeti.

Specijalni izaslanik UNHCR-a Vinsent Koketel rekao je da je "ovo trka sa vremenom" i dodao da "dolaze oluje i uslovi će se pogoršavati".

Migranti se trenutno nalaze na dva humanitarna broda, a itanijanska antimigrantska vlada odbija da im dozvoli >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da uplove u luku.

UNHCR je saopštio da je oko 600 ljudi ove godine umrlo ili nestalo u moru između Libije i Italije.

Evropska komisija je saopštila da je pozvala države članice da ponude pomoć, ali da ne može sama da interveniše.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNHCR: Evropske vlade da prime 500 migranata koji su na Sredozemnom moru

Izvor: Danas, 13.Avg.2019

Agencija za izbeglice UN (UNHCR) je pozvala evropske vlade da što pre dozvole iskrcavanje 500 migranata koji su spaseni na Sredozemnom moru a nalaze se na pučini jer države ne mogu da se dogovore ko će ih preuzeti. Članak UNHCR: Evropske vlade da prime 500 migranata koji su na Sredozemnom moru se...

Nastavak na Danas...

UNHCR poziva evropske vlade da prime 500 migranata koji su na pučini na Sredozemnom moru VIDEO

Izvor: B92, 13.Avg.2019

Rim -- Agencija za izbeglice UN (UNHCR) je pozvala evropske vlade da što pre dozvole iskrcavanje 500 migranata koji su spaseni na Sredozemnom moru...Migranti se nalaze na pučini, jer države ne mogu da se dogovore ko će ih preuzeti...Specijalni izaslanik UNHCR-a Vinsent Koketel rekao je da je "ovo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.