UN traže nova povlačenja u cilju pronalaska političkog rešenja u Jemenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN traže nova povlačenja u cilju pronalaska političkog rešenja u Jemenu

Izaslanik UN za Jemen Martin Grifits pohvalio je danas povlačenje šiitskih pobunjenika iz tri luke u Jemenu ali je dodao da su neophodna dodatna povlačenja pobunjenika kako bi se oživeli pregovori o političkom rešavanju krize.

"Neophodno je hitno raditi i na političkom rešenju", rekao je Grifits obraćajući se Savetu bezbednosti UN i dodao da su sukobi nastavljeni u drugim delovima Jemena iako su se pobunjenici povukli iz tri luke.

Misija UN u Jemenu saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je juče da su šiitski pobunjenici predali kontrolu luke Hodeide obalskoj straži, ali još ostaje posla o uklanjanju vojnog prisustva pobunjenika u tom gradu.

Pobunjenici su nedavno počeli da se povlače iz luka u Hodeidi, Salifi i Ras Isi na zapadu Jemena.

Vlada Jemena koju podržava međunarodna koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom, ratuje protiv pobunjenika iz pokreta Huti od 2015.

Više od 10.000 ljudi je poginulo, a milioni su raseljeni u tom ratu koji je doveo do teškog razaranja i široko rasprostranjene gladi u najsiromašnijoj zemlji arapskog sveta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UN traže nova povlačenja u cilju pronalaska političkog rešenja u Jemenu

Izvor: Danas, 15.Maj.2019

Izaslanik UN za Jemen Martin Grifits pohvalio je danas povlačenje šiitskih pobunjenika iz tri luke u Jemenu ali je dodao da su neophodna dodatna povlačenja pobunjenika kako bi se oživeli pregovori o političkom rešavanju krize.  Članak UN traže nova povlačenja u cilju pronalaska političkog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.