Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Više od 500 migranata izgubilo živote širom Amerike

Agencija UN za migracije je saopštila da je više od 500 migranata od početka godine nastradalo na američkom kontinentu, što je povećanje od oko 33 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Portparol Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Džoel Milman je danas rekao da su "previranja" u Venecueli uzrok "porasta broja smrtnih slučajeva u 2019". Više od četiri miliona ljudi je napustilo Venecuelu od 2015. godine.

IOM je potvrdio 89 venecuelanskih žrtava ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a od tog broja je veći samo broj stradalih migranata čija nacionalnost nije poznata i kojih ima više od 100.

Ukupno je do sada u Americi ove godine život izgubilo 514 migranata, dok je u istom periodu prošle godine taj broj iznosio 384. To je najbrže da je bilans žrtava prešao 500 otkako je IOM 2014. počeo sa vođenjem statistike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Više stotina migranata stradalo u Americi

Izvor: OkRadio.rs, 16.Avg.2019

Ženeva -- Agencija Ujedinjenih nacija za migracije je saopštila da je više od 500 migranata od početka godine nastradalo na američkom kontinentu. Podaci UN govore da je ovaj broj povećanje od oko 33 odsto u odnosu na prošlu godinu. Portparol Međunarodne organizacije za migracije Džoel Milman...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.