UN: Najmanje 41 osoba se utopila na Sredozemnom moru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 17:17

UN: Najmanje 41 osoba se utopila na Sredozemnom moru

Najmanje 41 osoba utopila se tokom vikenda u centralnom delu Sredozemnog mora kad se njihov brod prevrnuo, saopštile su danas Ujedinjene nacije.

Agencije Ujedinjenih nacija za migracije i izbeglice navele su u zajedničkom saopštenju da se na brodu nalazilo najmanje 120 migranata, koji su napustili Libiju 18. februara.

Brodolom se dogodio dva dana kasnije, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Komercijalni brod spasio je preživele i odveo ih u sicilijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lučki grad Porto Empedokle, dodali su oni.

Pronađeno je samo jedno telo, a kao nestali vode se troje dece i četiri žene, od kojih je jedna za sobom ostavila bebu koja se trenutno nalazi na Lampeduzi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.