U zatvoru osoba koja je greškom oborila ukrajinski avion

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zatvoru osoba koja je greškom oborila ukrajinski avion

Osoba čijom greškom je oboren ukrajinski putnički avion od strane iranske vojske nalazi se u zatvoru, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.
"Osoba koja je greškom oborila ukrajinski avion u Iranu danas je u zatvoru", rekao je Zarif, koji je taj incident uporedio sa padom iranskog aviona kojeg su 1988. godine oborile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << američke oružane snage.

"Vašington se za sada nije zvanično izvinio za taj incident. Čak je i oficir koji je učestvovao u tom napadu bio odlikovan", rekao je Zarif, a prenosi Tas.
Avion ukrajinske kompanije srušio se nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu 8. januara i tada je poginulo 176 ljudi, uključujući državljane Avganistana, Nemačke, Irana, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije i Švedske.
Iranski generalštab je u saopštenju 11. januara priznao da je avion oboren greškom. 
 

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranac koji je greškom oborio ukrajinski avion završio u zatvoru

Izvor: B92, 25.Jan.2020

Teheran -- Osoba čijom greškom je oboren ukrajinski putnički avion od strane iranske vojske je u zatvoru, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif..."Osoba koja je greškom oborila ukrajinski avion u Iranu danas je u zatvoru", rekao je Zarif, koji je taj incident uporedio sa...

Nastavak na B92...

Osoba odgovorna za rušenje ukrajinskog aviona je u ZATVORU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020

Mohamad Džavad Zarif izjavio je da je pripadnik irankse vojske koji je odgovoran za rušenje ukrajinskog aviona u zatvoru...Pripadnik iranske vojske čijom greškom je oboren ukrajinski putnički avion blizu Teherana, nalazi se u zatvoru, rekao je danas iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Za obaranje iranskog aviona medalja, a ukrajinskog zatvor"

Izvor: RTS, 25.Jan.2020

Osoba čijom je greškom iranska vojska oborila ukrajinski putnički avion nalazi se u zatvoru, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif. . "Osoba koja je greškom oborila ukrajinski avion u Iranu danas...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.